2008-07-07

Skåneliv

Hej!
För att uppdatera lite kan vi meddela att vi för tillfället är i Skåne. När Sippan fått stadga sig några veckor hemma i lägenheten beslöt vi oss för att åka ner. Två bekanta har en gård som behövde passas, eftersom de skulle åka iväg. Vi tog tåget en morgon från Göteborg, efter att ha tränat henne på kollektivtrafiken i några dagar innan. Efter många timmars resande och stillastående tågresa, hoppade vi av i Landskrona. Sippi var otroligt duktig hela tiden - vi var ganska rädda innan att hon skulle bli för rastlös. Vi blev upphämtade på perrongen av Åsa (husägaren) och vi väntade tills hon slutade jobbet. Under tiden tog vi Sippi till en park och lät henne sträcka på benen, jaga pinnar och spana in läskiga byggarbetare (som hon var tvungen att skälla lite på).



Överst: Sippan tillsammans med Viktoria
Under: Sippi gosar med Pernilla

Efter någontimmes rastande och handlande, åkte vi i bilen till gården. De har här själva två hundar: En jättemysig schäfer vid namn Ito och en liten hund, Vera. Det blev ett väldans nosande, men det tog inte lång tid förrän Sippi och Ito (som är 10 år!) lekte förfullt, medans Vera avvaktade och istället koncentrerade sig på att försöka rymma ut till hagarna. Nu fungerar hundarna otroligt bra ihop, framför allt Ito och Sippi. Sippi försöker och försöker att få igång Vera, som för det mesta fräser ifrån och inte alls vill leka (till Sippis stora besvikelse).
Livet här i Skåne är underbart, som alltid. Ännu underbarare är det nu när man har en extra vän vid sin sida. Hennes utveckling går snabbt framåt, hon börjar känna till många komandon och håller otroligt bra koll när vi är ute! Fantastiskt att se att hon reagerar och springer efter oss när vi försvinner från vägen och gömmer oss.





Det är kul att busa, men man kan vara söt också!



Vi har hittat på väldigt många aktiviteter när vi har varit här. Vi har bland annat varit på marknad med henne, tagit med henne till galoppen på Jägersro i Malmö då det var American Day, varit på loppis och mycket annat. Detta kommer vi berätta om i specifika inlägg!
Tills dess: Allting går utmärkt. För några dagar sedan skottränade vi henne med en revolver (nej, det var inte vi som skjöt!) och hon reagerade knappt. Ito flög i luften och blev stissig, Vera sprang in i huset - men Sippi låg lugnt kvar på gräsmattan. Så stolta vi blev! Vi hoppas att vi kommer långt med henne - together we can make it happen. Valpkursen startar när vi kommer tillbaka till Floda. Vi längtar (fast inte hem. I Skåne vill vi vara jämt).



Godnatt. Nu blir det film och gos.
Viktoria och Pernilla

Inga kommentarer: